Meny

Kristine og Caroline har vært interns

Vi har virkelig fått se hva som må til for at et selskap skal kunne vokse og klare seg ute i et tøft marked, sier de to masterstudentene ved HVL etter 10 uker som interns hos Connect Vest.

Denne våren har Kristine og Caroline fra Høgskulen på Vestlandet (HVL) hatt praksis hos Connect Vest. Gjennom disse ukene har studentene blitt introdusert for vårt gründer-, mentor-og investormiljø. Her har de fått muligheten til å ta pensum fra skolen ut i praksis, og fått erfaringer som gjør dem bedre rustet for arbeidslivet. De to masterstudentene i innovasjon og ledelse har også bidratt med interessante synspunkter og kunnskap som har vært nyttig for Connect Vest.

Hva var deres forventinger til praksisperioden?

– Jeg ville lære mer om gründermiljøet, hvordan oppstartsselskap kan skalere og få et bedre innblikk innenfor bærekraft og ny teknologi. I tillegg ønsket jeg å utvikle meg både faglig og personlig, samt komme ut av min komfortsone, sier Kristine Løkken Tangerud (25).

– Jeg ønsket å utfordre meg selv på nye fagfelt og hoppe ut i nye oppgaver. Jeg forventet også å få observert hvordan gründermiljøet er i praksis og få en større forståelse for det lokale økosystemet, sier Caroline Birkeland (25)

– Connect Vest har et inkluderende miljø, og vi følte oss raskt velkommen inn i teamet. Det har vært lærerikt å få jobbe så tett sammen med dyktige og erfarne mennesker som deler sin kunnskap med oss, sier masterstudentene.

Hvilke erfaringer tar dere med dere videre?

– Jeg tar med meg mange erfaringer videre i arbeidslivet. De siste ukene har jeg lært mer om emisjonsprosesser, hva investorer ser etter når de skal investere i et oppstartsselskap og hvordan et selskap rigger seg for kapitalinnhenting. I tillegg har jeg tatt del i flere Connect Springbrett. Her får gründere tilbakemeldinger fra et panel som sitter inne med mye nyttig kompetanse. Der har jeg virkelig fått se hva som må til for at et selskap skal kunne vokse og klare seg ute i et tøft marked. Videre har jeg knyttet kontakter med mange flinke gründere, investorer og mentorer som kommer godt med videre i arbeidslivet, sier Kristine.