Loading...

Vi kobler kvinner som ønsker styreposisjon med styrementorer

Hvordan kan kvinner sette seg i posisjon for et styreverv når Norge nå girer opp for å gjøre noe med kjønnsubalansen i styrerommet? De neste årene skal 13000 kvinner rekrutteres til en plass ved landets styrebord i mellomstore og store selskaper. Nå får noen av de som har rekt opp hånden, en styrementor.

I desember arrangerte vi sammen med VIS og NHO Vestland et frokostseminar om kvinner og styreposisjon. Arrangementet var støttet av Bergen kommune og Innovasjon Norge Vestland. Interessen var enorm og arrangementet ble fullbooket i løpet av noen timer. Deltakerne fikk mulighet til å sette seg på en liste der vi trakk ut 10 heldige som fikk 1,5 time med en styrementor. 

Mange stiller som styrementor

Innboksen vår ble nesten sprengt. Langt over 100 av kvinnene som deltok på arrangementet ønsket seg en styrementor. Etterpå har vi gått ut i vårt nettverk og spurt om flere som sitter på tung styreerfaring har lyst å bidra til å løfte en ny styrestjerne. Og gitt om de ville! Så nå fortsetter vi å koble kvinner som ønsker å ta skrittet mot styrerommet med de som allerede har hatt en plass rundt bordet en stund.

Ny regel om 40% kjønnsbalanse i 2024

Statistikken viser at vi trenger kvinner som rekker opp hånden. Tall fra SSB viser at kvinner fyller 19,6% av styreplassene i Norge i dag. I 2023 satt det altså en kvinne på knapt 2 av 10 stoler rundt landets styrebord. Det har vært krav om 40% kjønnsbalanse i styrene i alle allmennaksjeselskap (ASA-styrer) og i de fleste offentlige selskaper siden 2003. Fra i år vil samme regel gjelde for alle mellomstore og store selskaper. Norge blir første land som innfører en slik regel.

Fikk hjelp til å fullføre sin styre-CV

Så langt har vi koblet 33 kvinner med en styrementor etter arrangementet i desember. Og det gledelige er at koblingene fortsetter!

Vibeke Reigstad og hennes styrementor Hege Solbakken i Bønes Virik Executive Search kickstartet 2024 med styreprat. De møttes på Vibekes arbeidsplass, TV 2, i Media City Bergen og hadde en svært hyggelig og nyttig samtale. Vibeke fikk hjelp til å fullføre sin styre-CV, råd om kompetanseheving og har nå meldt seg på Styrekompetanse på Handelshøyskolen BI.

Vibeke Reigstad og Hege Solbakken
Vibeke Reigstad og Hege Solbakken kickstartet 2024 med en inspirerende styreprat
Tusen takk til Connect Vest, VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap og NHO Vestland, Bergen kommune og Innovasjon Norge Vestland for at dere viser frem kvinnelige rollemodeller og inspirer oss andre til å ta steget mot styrerommene. Vibeke Reigstad
Helene Frihammer, Gøril Selvik og Hilde Indresøvde
Initiativtakerne til seminaret om kvinner og styreposisjon var Helene Frihammer (NHO Vestland), Gøril Selvik (Connect) og Hilde Indresøvde (VIS)

- Vårt mål er å bidra til mer kjønnsbalanse i styrerommene gjennom å vise frem kvinnelige rollemodeller, men også gjennom å koble kvinner med styrementorer som har mye erfaring å dele. Siden menn har dominert styrerommene i lang tid, er det helt topp at så mange av de som ønsker å være styrementor er menn, sier daglig leder i Connect, Gøril Selvik.

Vil du være styrementor?

Har du mye styreerfaring? Ønsker du å dele din erfaring, motivere og inspirere fremtidens kvinnelige styrestjerner? Det er fortsatt mulig å registrere seg som styrementor! I denne sammenhengen handler det om å gi bort din verdifulle styreinnsikt i 1,5 time. 

Jeg vil gjerne bidra som styrementor

Nytt og nyttig

Vis alle innlegg →

Våre samarbeidspartnere