Mentor
En mentor med riktig kompetanse og erfaring kan være en nyttig og inspirerende sparringspartner, bidra til å løfte deg videre på gründerreisen og være en viktig døråpner.
Hvem kan få mentortilskudd?
Mentorordningen til Innovasjon Norge er et tilbud til daglig leder i innovative bedrifter under 5 år. Du kan ikke søke spesifikt om mentor hos Innovasjon Norge, men snakk med din saksbehandler om muligheten for et mentortilskudd i kombinasjon med finansiering.
Hva går et mentorsamarbeid ut på?
Et mentortilskudd fra Innovasjon Norge består av 30 timer én-til-én samtaler mellom mentor og deg som er daglig leder i gründerbedriften. Mentor skal være en diskusjonspartner som bidrar med spisskompetanse og erfaring. Hun/han skal gi råd, men også stille de kritiske spørsmålene og våge å utfordre deg. Målet er at du gjennom mentorordningen får tilgang på kompetanse og nettverk du ellers ikke ville hatt.
Mentor skal i samtaler og sparring overføre sin kompetanse og kunnskap slik at du som gründer blir bedre i stand til å utvikle ditt eget selskap. Det er viktig å understreke at en mentor ikke skal påta seg å utføre arbeidsoppgaver for bedriften.
Hvorfor bruke tid på et mentorsamarbeid?
En Menon-rapport utarbeidet for Innovasjon Norge høsten 2018, viser at mentorsamarbeid har positiv innvirkning på økonomisk vekst og øker sannsynligheten for overlevelse.
Hvordan finner vi riktig mentor til deg?
En rådgiver hos Connect Vest gjør en behovskartlegging sammen med deg som er daglig leder i gründerbedriften. Her finner vi sammen ut hvilken kompetanse og erfaring det er viktig at mentor har, før vi presenterer to kandidater med riktig profil. Vi har et stort nettverk i næringslivet og har bygget opp en solid mentordatabase, men i jakten på de riktige kandidatene ser vi også utenfor eget nettverk.
God kjemi er en viktig faktor i et vellykket mentorsamarbeid. Derfor anbefaler vi alltid et uforpliktende møte mellom mentorkandidat og gründer før mentorkontrakten signeres.
Connect Vest har lang erfaring med å finne dyktige mentorer til gründere. Vi har siden 2010 gjort flere hundre mentorkoblinger på vegne av Innovasjon Norge på vestlandet. Siden 2020 har vi hatt det nasjonale ansvaret for Innovasjon Norges mentorordning.
Hvem kan være mentor?
Det viktigste er spisskompetanse og relevant erfaring fra næringslivet. En person som allerede sitter i gründerselskapets styre, er investor i selskapet eller på annen måte allerede er innleid til selskapet, kan IKKE ta en mentorrolle. Det er Connect Vest eller en av våre samarbeidspartnere som godkjenner mentor i hver enkelt sak.
Hvordan honoreres et mentoroppdrag?
Et mentoroppdrag på 30 timer i Innovasjon Norge sin mentorordning, honoreres med 31.500 kroner eks mva. Faktura skal sendes til gründerselskapet etter at alle timene er gjennomført og en kort rapport er ferdigstilt.
Nytt og nyttig
-
Investorintervjuet: Mats Meguenni
Mats har tatt et steg ut av legeyrket for å engasjere seg i gründerprosjekter. Det er lysten til å skape noe nytt og være direkte involvert i fremtidige suksesser som nå trekker legen og eiendomsinvestoren mot tidligfaseinvesteringer.
Les mer
-
Spennende Connect-høst med nytt styre
Etter noen rolige uker med sommerlading gyver vi løs på august med arrangement på Arendalsuka, flere springbrett, investorfrokost og et nytt styre.
Les mer
-
Helse - vår nye vekstnæring
Er det greit å tjene penger på helse? En rapport utarbeidet av EY på oppdrag fra Bergen Næringsråd viser at vi nordmenn i stor grad er preget av holdninger om at vi ikke skal tjene penger på helse. Samtidig har vi et enormt behov for nytenking og innovasjon i helsesektoren i årene fremover.
Les mer
-
Investorintervjuet: Vidar Hardeland
Han har alltid vært nysgjerrig på teknologiske nyvinninger og lar seg fascinere av hvordan gründere prøver å løse ting på helt nye måter. Så da kunstig intelligens for alvor rullet inn over oss, bestemte Vidar Hardeland seg for å fylle på med kunnskap om programmering og KI. - Det har ført til at jeg har blitt mer opptatt av selskaper som har en hardware-komponent, sier Connect BAN-investoren.
Les mer
-
Vi kobler kvinner som ønsker styreposisjon med styrementorer
Hvordan kan kvinner sette seg i posisjon for et styreverv når Norge nå girer opp for å gjøre noe med kjønnsubalansen i styrerommet? De neste årene skal 13000 kvinner rekrutteres til en plass ved landets styrebord i mellomstore og store selskaper. Nå får noen av de som har rekt opp hånden, en styrementor.
Les mer
-
Regionen mangler et tidligfasefond
Det står ikke på ambisjoner i Vestland. Innen 2030 skal vi bli et nullutslippsfylke, vi skal øke fastlandseksporten med 50 prosent og skape 24 000 nye og grønne arbeidsplasser. Vestland skal ta ledertrøyen i det grønne skiftet. Men bergensregionen mangler et av de viktigste virkemidlene for at ambisjoner skal bli mer enn tomme ord.
Les mer