Mendi+mentor: Strategiske sting mot vekst

For gründerne bak Mendi, Ingvild Stensland og Emilie Hemsett, ble mentor Christina Sundli-Härdig en uvurderlig ressurs. Gjennom mentorsamarbeidet har Mendi ikke bare vokst, men også fått strategisk innsikt som har styrket deres posisjon i markedet.

Mentorsamarbeidet har vært utrolig verdifullt. Christina har en unik kombinasjon av strategisk forretningsforståelse og praktisk erfaring med merkevarebygging som har vært gull verdt for oss, forteller Ingvild.


Mendi er et gründerselskap i Bergen som gjør det enkelt å reparere klær ved å koble kunder med profesjonelle syere gjennom en brukervennlig plattform. Dermed reduserer de problemet med at ødelagte klær ofte blir kastet fordi reparasjoner er tidkrevende og vanskelig å organisere. Klesbransjen er en versting med tanke på klimaavtrykk. Mendi er derfor et viktig bidrag til bærekraft og forlenget levetid for klær.

STUD-ENT-tilskudd og mentor

I fjor fikk Mendi mentor sammen med STUD-ENT-tilskudd fra Innovasjon Norge, som ett av drygt 20 selskaper på landsbasis. Gründerne var tilknyttet Høgskulen på Vestlandet, de har vært gjennom Gründer Academy hos VIS og ble vist frem under Innovasjonsuken OPP. Christina Sundli-Härdig synes det har vært givende å være mentor for selskapet.

Å følge Ingvild og Emilie har vist meg hvordan engasjement og nytenkning kan endre både holdninger og forbruksvaner. De kombinerer innovasjon og bærekraft på en imponerende måte. Det har vært en stor inspirasjon å få bidra til at de kan skalere og bygge en mer sirkulær klesindustri. Jeg gleder meg til å se Mendi vokse videre og fortsette å utfordre "bruk-og-kast"-mentaliteten. Christina Sundli-Härdig, Mentor

Som mentor er Sundli-Härdig opptatt av å støtte og løfte frem gründere som har et tydelig bærekraftsfokus, og Mendi representerer akkurat det. Hun fremhever også at samarbeidet har gitt henne ny innsikt i hvordan teknologisk innovasjon kan bidra til å forlenge klærnes levetid og endre folks forbruksvaner. Med så målrettede og engasjerte gründere, var det lett å takke ja til å være mentor.

Jeg har også latt meg inspirere av deres evne til å snu utfordringer til muligheter, sier Sundli-Härdig.

Fikk hjelp til rebranding

I løpet av mentorsamarbeidet har selskapet jobbet med tre nøkkelområder. De fikk lansert første versjon av plattformen sin, med Vipps og Posten integrert.

-Det var en stor milepæl. Vi gjennomførte også en rebranding fra Lappe til Mendi. Det nye navnet åpner dører internasjonalt og signaliserer det høye kvalitetsnivået vi leverer, forteller Ingvild.

I tillegg har de to gründerne bygget et solid nettverk av 150 dyktige syere, som er ryggraden i tjenesten og som gjør at de nå kan skalere mot privatkunder og, om kort tid, til bedriftskunder. I denne perioden har det vært uvurderlig at Christina som mentor har utfordret teamet til å tenke større og langsiktig. Det har åpnet for flere spennende samarbeid med store aktører og en tydelig vekststrategi.

På det personlige plan har Christina inspirert meg til å bli mer uredd og frempå som gründer. Hun har en fantastisk evne til å pushe meg ut av komfortsonen samtidig som hun gir trygghet og tro på det vi bygger, sier Ingvild.

Fakta om mentorordningen til Innovasjon Norge

En mentor med riktig kompetanse og erfaring kan være en nyttig og inspirerende sparringspartner, bidra til å løfte et gründerselskap videre på veien og være en viktig døråpner. I samtaler og sparring skal en mentor overføre kompetanse og kunnskap slik at gründere blir bedre i stand til å utvikle sine selskaper.

  • Utvalgte gründerbedrifter får 30 timer sammen med en mentor. Snakk med din saksbehandler i IN dersom du er nysgjerrig på om din bedrift kan få mentortilskudd.
  • Det er Connect Vest som på oppdrag fra IN kobler gründere med dyktige mentorer. Har du lyst å bidra som mentor? Kontakt prosjektleder hos Connect, Silje Midttun: silje@connectvest.no

Flere suksesshistorier

Vis flere historier →

Våre samarbeidspartnere