Loading...

Rockslice får Paal Runar Larsen som mentor

Rockslice har nylig fått med seg Paal Runar Larsen fra Terravera som mentor via Innovasjon Norge og Connect Vest. Utover høsten får gründerne Jesper Tveit og Kristian Haaga nyttig sparring om hvordan de skal kommersialisere teknologien sin. Samtidig er selskapet i full sving med å bygge en ny prototype.

- Larsens imponerende bakgrunn og omfattende internasjonale erfaring er en uvurderlig ressurs, og vi gleder oss over å ha ham med som støttespiller for Rockslice, sier Vidar Hardeland, styreleder og investor i Rockslice.

Lager mursteiner av restavfall

RockSlice har utviklet en revolusjonerende robotteknologi som et alternativ til sprenging og fjerning av fjell og betong. Roboten skjærer tynne snitt gjennom fjell og produserer høykvalitets natursteinsblokker. Dermed kan overskuddsmasse brukes på nytt i byggebransjen og selskapet reduserer karbonutslipp og forurensende masser ved sprengning.

- Idéen til Rockslice kom under planleggingen av en garasje på en fjellrik tomt, forteller Jesper Tveit, grunnlegger og CEO i Rockslice.

Frustrert over de eksisterende, kostbare og risikofylte metodene for fjellsprengning, bestemte han seg for å utvikle en mer effektiv løsning.

Miljøgevinst uten økt kostnad

Fokuset på bærekraft har vært sentralt i utviklingen. Roboten produserer minimalt med avfall og maksimerer gjenbruk av materialer, noe som bidrar til betydelige reduksjoner i CO2-utslipp knyttet til bygg- og anleggsprosjekter. 

- Vår teknologi reduserer behovet for massetransport og minimerer miljøpåvirkningen. Vi tilbyr altså en løsning som hjelper industrien med å overholde nye strenge miljøreguleringer, samtidig som miljøgevinsten ikke fører til økte kostnader, forklarer Tveit. 

Connect BAN har investert

Viktige faktorer for selskapets suksess har vært å delta i Gründer Academy hos VIS og være del av Ada Tech Incubator, i tillegg til å sikre "smart kapital" fra investorer med relevant industriell erfaring.

- Deltakelse i arrangementer og nettverksbygging har åpnet dører som ellers ville vært lukket, reflekterer Tveit.

Investorer fra Connect BAN gikk inn i selskapet i fjor. Etter et besøk i garasjen til en av gründerne, var Connect BAN-medlem Vidar Hardeland overbevist.

Vidar Hardeland
Connect BAN-medlem Vidar Hardeland har investert i Rockslice og sitter som styreleder i selskapet


Jeg ble nysgjerrig på teknologien etter at Rockslice presenterte seg på et Connect-arrangement, og da jeg fikk demonstrert en hjemmebygd prototype i garasjen til Jesper var jeg fullstendig solgt. Siden den gang har gründerne vist at de har evne og drivkraft til å løfte prosjektet videre. Teknologien er nyskapende, og jeg er nå veldig spent på hvilke skjærehastigheter vi kan få ut av den nye prototypen som selskapet utvikler i samarbeid med Lapwing Engineering. Vidar Hardeland, investor og styreleder i Rockslice

Ny prototype under utvikling

Rockslice er nemlig i full gang med å utvikle en mer solid prototype i samarbeid med Jæren-selskapet Lapwing. Lapwing spesialiserer seg på å løse komplekse ingeniørutfordringer for gründere. Produksjon av den nye prototypen er allerede i full sving. Gründerne ønsker å komme raskt i gang med å teste ut teknologien på reelle oppdrag, og ser nå på hvilke muligheter de har utover høsten. Samtidig får de Paal Larsen med seg på laget som mentor og dermed en sparringspartner med unik innsikt i kommersialisering og salg.

Mentor med solid internasjonal erfaring

Larsen har bakgrunn fra mediamonitoreringsselskapet Meltwater, som han var med å skalere til et internasjonalt selskap med en omsetning på rundt en halv milliard dollar og en verdsettelse på over en milliard dollar. Larsen ble Executive Director i den globale ledergruppen i Meltwater i 2005. Der satt han helt til 2022 og har vært ansvarlig for hovedproduktet globalt samt å vokse selskapet i alle markeder internasjonalt. Det neste halvåret får Jesper Tveit og Kristian Haaga nyte godt av hans kompetanse og erfaring.

Paal Runar Larsen
Paal Runar Larsen fra Terravera har blitt mentor for Rockslice gjennom Innovasjon Norge sin mentorordning
Jeg takket ja til å være mentor for Rockslice fordi jeg har tro på teamet - gründerne er dyktige og ressurssterke personer som har gode utsikter til å lykkes. Robotteknologien er spennende og har stort potensial til økt effektivitet, nøyaktighet og en betydelig miljøeffekt for byggebransjen. Det viktigste vi skal sparre på utover høsten er kommersialisering av produktet, go-to-market strategier og hvordan best oppnå cashflow-positiv vekst" Paal Runar Larsen, mentor for Rockslice

Trenger ditt gründerselskap en mentor? Husk at Innovasjon Norge kan tildele mentortilskudd sammen med Oppstart 1- og Oppstart 2-tilskudd. Diskuter mentormuligheter med din saksbehandler i Innovasjon Norge.


Bildet av Rockslice-gründerne Jesper Tveit og Kristian Haaga øverst i artikkelen er tatt av Petter Tran på vegne av VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap.

Flere suksesshistorier

Vis alle historier →

Våre samarbeidspartnere