Loading...

Investorintervjuet: Gudrun Jebsen

Gudrun Jebsen er opptatt av at private skal få muligheten til å løse viktige samfunnsutfordringer. Sosialt entreprenørskap er noe hun brenner for både som gründer og investor.

Gudrun Jebsen er en av 85 tidligfaseinvestorer i Connect Business Angel Network. I denne serien presenterer vi spennende investorprofiler som er villige til å ta høy risiko for å bidra til det nye næringslivet på Vestlandet.

Gudrun Jebsen

Utdannet innen IT, økonomi og ledelse. Jebsen begynte sin karriere innen programmering og programvareutvikling, og har senere jobbet med kurs, opplæring, salg, ledelse og forretningsutvikling. Etter 5 år som norgessjef i et internasjonalt selskap, ønsket hun å fokusere lokalt. Jebsen var med å starte Eminent People. Hun har også vært medgründer av Tigo AS, Seniorene AS og Studentbolig Bergen AS. I dag jobber hun med forretningsutvikling og styrearbeid og som business angel.

Hvorfor er du tidligfaseinvestor?

Dette er et spennende miljø. Det er hyggelig å kunne være med å gi muligheter til nye selskaper, hjelpe til med å skape arbeidsplasser og se at selskapene vokser og utvikler seg. Jeg møter mye spennende folk både blant grundere, men også blant investorene.

Hva ser du etter når du skal investere i et oppstartsselskap?

Vi er opptatt av at selskapet har et produkt vi tror på, er det noe samfunnet trenger og vil kjøpe, og tror vi teamet er sterkt nok til å tåle opp- og nedturer.

Hvorfor er du en god investor for en startup?

Jeg har vært medgrunder i flere selskaper, så jeg vet noe om hva som kreves. Jeg har arbeidet med salg og marked i mange år og kan en del om synlighet. Etter mange år innen rekruttering har jeg dessuten et stort nettverk innen mange ulike bransjer.

Hva har du lært av investeringene du har gjort hittil?

Vi har lært at ting tar tid – enda lenger tid enn vi trodde. Som tidligfaseinvestor må vi ha en dose tålmodighet, det er viktig å bare investere det du kan tape. Jeg har også lært hvor viktig det er å ha ett nettverk rundt seg. Det er lett å bli revet med av gode pitcher og da er det fint å kunne sparre med andre i miljøet og få en «second opinion».

Hvorfor er du medlem i Connect BAN?

Vi ble medlemmer for å få tilgang til gode kvalitetssikrede caser, men også for å få medinvestorer. Vi hadde ikke investert i tidligfaseselskaper før og ville gjerne ha en tilhørighet til et miljø der vi kunne lære.

Dersom du skulle investere 10 millioner kroner i tidligfaseselskaper i dag, hva ville du investert i?

Vi er opptatt av at de selskapene vi investerer i skal løse en samfunnsutfordring. Vår største investering er i Friskus, som koordinerer aktivitet i kommunene og gjør det enkelt å delta i samfunnet. Vi er selv sosiale entreprenører, og er opptatt av at private må få mulighet til å bidra til å løse samfunnsutfordringer. Det offentlige kan ikke klare alt alene. Fremover blir det store utfordringer innen helse, så gode ideer innen helse-tech ville stått høyt på listen.

Bidrar du aktivt i bedriftene du har investert i?

Jeg ønsker å bidra med mer enn kapital og engasjerer meg i styrearbeid, både som styreleder og styremedlem, i tillegg til å være sparringspartner.

(Denne saken ble først publisert på våre gamle nettsider i september 2021)

Nytt og nyttig

Vis alle innlegg →

Våre samarbeidspartnere