Meny

Vil erobre snacksmarkedet for hund med laksegodbiter

Nå skrur Os-selskapet Ocean Snacks opp tempoet. Med god hjelp fra mentor gjennom Innovasjon Norge har gründerbedriften testet ut produksjonsutstyr som kan mangedoble volumet.

– Jeg føler meg 10 kilo lettere etter at vi fikk Jan Arne som mentor. Han har gitt oss bekreftelse på at det vi gjør er både bra og gjennomførbart. At han har tro på oss, betyr mye, sier Anne Kari Dale i Ocean Snacks.

Bærekraftig og sunt

Laksesnacksen Salmon Treats er en bærekraftig og sunn snack til våre firbeinte venner. 100% naturlig og rik på omega 3, vitaminer, mineraler, protein og sunt fett. Laksegodbitene selges i dag i 11 butikker i Bergensområdet. Målet er å øke salget til hele landet innen 2021. For å få til det, må produksjonsvolumet økes kraftig og produksjonslinjen må kvalitetssikres og kostnadseffektiviseres.

Mentor med produksjonskompetanse

De siste månedene har Ocean Snacks hatt Jan Arne Vevatne med på laget gjennom mentorordningen til Innovasjon Norge. Vevatne har jobbet innenfor næringsmiddelindustrien i over 40 år. Med sin bakgrunn som produksjonssjef og fabrikksjef i både Toro og Rieber & Sønn og administrerende direktør i Marthas delikatesser og Biomega, har han vært en uvurderlig ressurs for Ocean Snacks.

Vi har fått fantastisk veiledning rundt kvalitetssystemer, en sikker produksjonslinje og optimalisering av produktet, men Jan Arne har også åpnet mange dører for oss. Hans nettverk er gull verdt for Ocean Snacks.

Anne Kari Dale, Ocean Snacks

Testproduksjon på Voss

Denne uken satte de to seg i bilen med 30 kilo lakseskinn i bagasjerommet og kjørte til en av Vevatne sine kontakter på Voss. Her testet de ut produksjonsutstyr som kan ta 8 ganger så stort volum som det utstyret selskapet bruker i dag. I tillegg vil maskinen kunne redusere tørketiden mange ganger. Det betyr ikke bare økt effektivitet og økt volum, men også økt kvalitet.

– Skal du inn i de store kjedene, er det mange systemer rundt sporing og kvalitet som må være på plass, forteller Vevatne.

Samarbeidet fortsetter etter mentorperioden

Vevatne liker å bidra inn i små gründerbedrifter, se etter nye måter å løse ting på og dele av sitt store nettverk.

Ocean Snacks skaper et nytt produkt av noe som tradisjonelt sett har vært et avfallsprodukt. Det trigget meg. Jeg har mye kunnskap å bidra med i dette caset og vi er en god match. Det er utrolig gøy og gir meg mye.

Jan Arne Vevatne, mentor

Mentorperioden er over, men samarbeidet fortsetter. Når selskapet har landet lokasjon for produksjonen, er det Vevatne som skal stå på gulvet og ta seg av at ferskt lakseskinn blir perfekt, knasende laksesnacks til menneskets beste venn.

Ønsker å bidra

– Det er altfor dyrt for et lite oppstartselskap å hyre inn folk til markedspris. Da knekker de ryggen før de er i gang, sier Vevatne.

Mens Dale og resten av teamet skal jobbe knallhardt med å få opp salget de neste månedene, tar Vevatne ansvaret for skalering av produksjonen i en overgangsfase til en svært lav timepris.

– Jeg er pensjonist, men ønsker å bruke ressursene mine. Tenk så gøy å få lov til å være med å bidra til en god gründerhistorie.

 

Se video med Anne Kari og Jan Arne

Innovasjon Norges mentorordning

  • Innovasjon Norge har i dag to mentorordninger:
    • 10 timer mentorstøtte i forbindelse med koronakrisen
    • 30 timer strategisk mentorstøtte
  • Målgruppen er innovative bedrifter med ambisjoner om vekst
  • Mentor skal gi personlig veiledning og oppfølging til daglig leder
  • Connect Vest er nasjonal mentorkobler for Innovasjon Norge. Med oss på laget har vi Connect Midt, Connect Sør, IKT-Norge, Kunnskapsparken i Bodø og Fyrin i Troms og Finnmark.
  • Våre mentorkoblinger skal være skreddersydd behovet i den enkelte bedrift.

 

 

Søk om mentor i forbindelse med koronakrisen