Meny
Connect

Mentor

En mentor med riktig kompetanse og erfaring kan være en nyttig og inspirerende sparringspartner som tvinger deg til å løfte blikket.

Connect Mentor er et tilbud til daglig leder i et gründerselskap eller en SMB. Samarbeidet består vanligvis av 30 timer én-til-én samtaler der man diskuterer og får veiledning rundt utvalgte strategiske utfordringer i bedriften.

Connect Vest er fra mars 2020 nasjonal kobler for Innovasjon Norge sin mentortjeneste for gründer. Det er Innovasjon Norge som behandler alle søknader fra gründerselskaper. Søk her!

Selskaper i SMB-segmentet kan ta kontakt med Connect Vest for å se om dere kan få mentor gjennom noen av våre programmer.

Jobbe med strategien

Alle som leder små og mellomstore bedrifter kan kjenne seg igjen i at man lett fanges i oppgaver knyttet til den daglige driften. Mentorordningen tilbyr en erfaren diskusjonspartner som forplikter deg til å heve blikket, se utfordringer og muligheter som du som leder bør ta grep om. Du vil møtes med øyne som ser bedriften utenfra, kritiske spørsmål, råd og forventinger om framdrift underveis. Dermed blir du drevet til å heve blikket og jobbe med strategien.

 

"Mentorordningen er gull verdt, det er uvurderlig for strategi og planlegging. ”

-Anne Rosvold, daglig leder Exin.no/Bergen Base Camp

Det er bedriftens behov som er avgjørende når vi finner mentor. Mentor skal ha skreddersydd kompetanse. En Connect Mentor blir plukket fra vårt store nettverk i næringslivet, men vi leiter også utenfor nettverket for å finne akkurat den kompetansen selskapet trenger.

Fører til vekst

Connect har de siste årene gjort flere hundre mentorkoblinger for Innovasjon Norge. En Menon-rapport utarbeidet for Innovasjon Norge høsten 2018, viser at mentorsamarbeid har positiv innvirkning på økonomisk vekst i en 3 årsperiode etter samarbeidet, i tillegg til større sannsynlighet for overlevelse.

Connect Mentor for gründer blir gjort på oppdrag fra og med finansiering fra Innovasjon Norge. Connect Mentor for små  og mellomstore bedrifter i SMB-segmentet blir gjort som del av ulike vekst- og omstillingsprosjekter på oppdrag fra kommuner og fylkeskommuner.