Loading...

Unngå disse fallgruvene når du bygger din startup

Å bygge selskap kan være utfordrende. Hva er de største fallgruvene? Vi har spurt en seriegründer og en investor.

Roger Holthe Olsen, tidligere medgründer av Dyrekassen AS og nå medgründer av Entalpi, trekker spesielt frem 4 fallgruver du bør være oppmerksom på.

Lansere for sent

Test løsningen tidlig mot kunder i markedet. Lanserer du ikke hurtig nok til at du er litt flau over første versjon, har du lansert for sent. Det er viktig å finne en balanse mellom å mene noe personlig om hvorvidt du har en god nok løsning eller ikke, og få testet den på et ekte kundebehov og la kundene vise vei.

Lage en plan og tro den forblir sånn

En klassisk fallgruve er at du ikke omstiller deg raskt nok. Planen må endres fortløpende, men du må samtidig ha nok tro på at du får testet den skikkelig før du justerer. Ting tar lenger tid enn du tror. Både magefølelse, intuisjon og data er viktig styringsparametere.

Å være for opptatt av eierandeler

Det er bedre å eie litt mindre av noe som er kjekt å jobbe med, enn å være opptatt av å eie alt sammen. Skal du bygge noe stort trenger du mange mennesker rundt deg, det er lurt å tenke at kaken kan deles på.

Undervurdere tidsbruk

Skal du jobbe som gründer krever det mange timers arbeid. Mange har et «naivt» forhold til hvor mye det vil koste og hvor lang tid det faktisk tar. Flere gir seg for tidlig, i stedet for å ta «fighten» til man får ting til.

Se også opp for disse 5 fallgruvene

Connect BAN-investor Marcus Andreas Olsen har vurdert mange startups. Dette er fallgruvene han mener du må passe deg for: 

  • Tviholde på informasjon: Når du har en ide, må du også dele informasjon.
  • Mangel på struktur: Å drive selskap krever struktur i alle ledd!
  • Ord foran handling: Snakke mye, gjøre lite undergraver tilliten til deg som gründer.
  • Mangel på kapital: Kapital er «fuel» for selskapet. Husk at det krever innsats å hente kapital.
  • Ikke lytte: Noen kaller det uncoachable. Gode råd får du ved å lytte og være villig til å lære samt videreutvikle deg selv.

Nytt og nyttig

Vis alle innlegg →

Våre samarbeidspartnere