Loading...

Connect BAN exit: Solgte Dyrekassen-aksjer til Felleskjøpet

Connects investorer solgte i 2019 sine aksjer i Dyrekassen til Felleskjøpet Agri SA med god fortjeneste. Med det fikk Connect BAN sin aller første exit, knappe tre år etter englenettverkets oppstart.

Dyrekassen ble raskt en millionbutikk. Dyrebutikken på nett hadde en vekst på 483% i 2017 og landet da på en omsetning på 8,2 millioner kroner. Året etter økte omsetningen til 26,3 millioner kroner. Selskapet hadde da skapt 19 arbeidsplasser i Bergen.

Dyrekasse-gründer Roger Holthe Olsen synes det er moro å se hvor fort utviklingen på investorsiden har gått, med stadig flere bergensbaserte investorer som er villige til å investere privat kapital i nyetablerte selskaper. Investorer fra Connect gikk svært tidlig inn i Dyrekassen. Første investering skjedde allerede i 2016, og investorgruppen har siden vært med på flere investeringsrunder.

- Uten risikovillige investorer fra Connect BAN Bergen i en tidlig fase, hadde neppe Dyrekassen vært der vi er i dag, sa Roger Holthe Olsen i 2019. Han var på det tidspunktet daglig leder og medgründer i Dyrekassen.

Holthe Olsen presiserer at erfaring og kompetanse fra tidligfaseinvestorene også er helt sentralt for en vellykket investering. Kompetent kapital er selve grunntanken i tidligfasenettverket. Dag Skansen er en av åtte investorer fra Connect BAN Bergen som gikk inn i Dyrekassen. Han har vært styreleder i gründerbedriften og er opptatt av at investorer i tidligfase bidrar med kompetanse.

Som investor i tidligfase kan man ikke sitte å vente på suksess. Gründerbedrifter er knallhardt arbeid, både for gründer og investor. Dag Skansen, Connect BAN-medlem som tidlig gikk inn som investor i Dyrekassen

Flere suksesshistorier

Vis alle historier →

Våre samarbeidspartnere