Loading...

Connect BAN exit: Lesemester kjøpt opp av svenske Lexplore

Giftemålet mellom de to lesetjenestene blir til det mest banebrytende og heldekkende leseverktøyet for skoleelever. Nå skal de erobre verden sammen.

Lesemester tilbyr et digitalt kvalitetsbibliotek med over 1500 bøker. Ved hjelp av gamification bidrar selskapet til å øke barns motivasjon for å lese. Målet er å skape leseglede og hjelpe barn til å bli flinkere til å lese. 500 norske skoler og 60000 norske skoleelever har tatt Lesemester i bruk i leseopplæringen.

Har hatt knallhardt fokus på salg

Dette er et team som har kvernet jevnt og trutt med å forbedre produktet og i tillegg hatt sjelden god kontroll på salgsaktivitetene sine. De vet hva som virker og har jobbet godt mot markedet, skryter investor Roald Brekkhus. Han var deal lead da selskapet hentet penger i Connect Business Angel Network Bergen (CBB) og har sittet i styret på vegne av sine investorkollegaer i CBB.

10 investorer fra Connect BAN har investert i Lesemester.

Med en aktiv rolle i vårt styre har Connect BAN bidratt til at styrearbeidet har vært profesjonelt. De har også utfordret oss gjennom reisen vår med gode spørsmål som har gitt oss merverdi og utvidet horisonten vår. Rune Vindenes, daglig leder i Lesemester

Connect BAN-investorene kan hente en hyggelig avkastning på pengene sine når Lexplore nå har kjøpt selskapet for 35 millioner kroner.

Vi gikk inn i Lesemester fordi vi liker teamet og det selskapet gjør, og ikke bare for den finansielle avkastningen. Dette er en viktig tjeneste for barn og selskapet har skapt arbeidsplasser. Det er akkurat dette Connect BAN er til for. Jeg mener vi heller skal gjøre 3 exiter med tregangeren på 10 år enn 1 med tigangeren. Vi skal hjelpe flere selskaper med penger og kompetanse i tidlig fase og ta exit innen rimelig tid, slik at vi kan resirkulere pengene i nye selskaper. Slik sett er Lesemester et tekstbokeksempel, sier Brekkhus.

Blir flere ansatte i Bergen

Nå begynner et nytt kapittel for Lesemester. Gründerne er med videre, både på eiersiden i det nye selskapet, og i teamet. Rune Vindenes og hans kollegaer i Bergen får ansvar for Lexplores virksomhet i Norge. Jakten på flere kollegaer er allerede i gang.

Leseverktøyet Lexplore kan raskt og treffsikkert måle leseferdighetene til en elev ved hjelp av kunstig intelligens og en øyetracker som er utviklet på Karolinska Institutet i Stockholm. Selskapet er internasjonalt ledende på lesekartlegging, har 700 skoler som kunder og er allerede i USA, Storbritannia og Midtøsten, i tillegg til Sverige og nå Norge. Når Lexplore og Lesemester nå tilbys i kombinasjon, kan man basert på kartleggingsresultatene anbefale bøker på riktig nivå i Lesemester.

-Sammenslåingen med Lexplore er veldig spennende. Det gir adgang til markeder i mange land og er en kjempemulighet. Lexplore blir omtalt som den neste Kahoot, og det er jo ekstra gøy å være i kimen av det, sier Roald Brekkhus.

(Denne saken ble først publisert på våre gamle nettsider i september 2021)

Flere suksesshistorier

Vis alle historier →

Våre samarbeidspartnere