Loading...

Connect BAN exit: Fonn Group kjøper everviz

8 investorer fra Connect BAN gikk inn med 2 millioner kroner i everviz i 2021. Et drøyt år etterpå tar de exit og selger sine aksjer til Fonn Group med 50% avkastning.

(Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 7. oktober 2022)

- Vi er kjempefornøyde, men skulle gjerne vært med lenger, sier Connect BAN-investor Eirik Sandal.

Selskapets beste ble tungen på vektskålen da Connect BAN-gruppen valgte å ta exit.

– Da dette tilbudet kom på bordet så vi at dette ville være det beste for selskapet. I tillegg til at Fonn Group nå kjøper ut Connect BAN-investorene, får everviz også betydelig kapitaltilførsel. Det er et godt utgangspunkt for å realisere visjonen. Selskapet får nå en solid plattform for å utvikle seg videre og bygge enda flere arbeidsplasser, sier Sandal, som var deal lead i emisjonsprosessen i 2021.

Visualiserer data

everviz er en spinnoff av suksesshistorien Highsoft. Teknologiselskapet fra Bergen har utviklet en plattform som lar kundene visualisere data på en engasjerende og interaktiv måte og har allerede kunder over hele verden.

– Vi skulle gjerne klart å prise selskapet høyere, men everviz er et Saas-selskap og i dagens marked er jeg fornøyd med at vi klarte å prise Connect BAN-investorene sin exit til en MRR-multippel som ligger et godt stykke høyere enn hva som meldes ellers i markedet, sier medgründer og styreleder Torstein Skage. 

Doblet teamet

Skage forteller at Connect BAN-investeringen har vært svært viktig for everviz.

– Connect BAN kom inn med to millioner kroner på et svært viktig tidspunkt for everviz. Vi hadde fått verifisert markedsinteressen og skulle bygge selskapet videre før vi ville gjennomføre en større investering. Vi trengte flere folk til å videreutvikle løsningen og forberede til skalering. Det har vi levert på.

Det siste halvannet året har everviz doblet teamet med tre årsverk, videreutviklet løsningen og heldigitalisert kundereisen.

Da vi fikk denne casen på bordet så vi et bra team som kom fra et anerkjent miljø og som på toppen allerede tjente penger. Vi i Connect BAN har først og fremst vært med på å raffinere strategien gjennom strategiworkshops og sparring med gründerne. Vi er ikke de eneste som har sett potensialet her og da ble det en rask exit. Eirik Sandal, Connect BAN-investor

Selskapet får nå en viktig aktør i ryggen. Fonn Group investerer i selskaper som leverer verktøy inn mot medie- og underholdningsindustrien og har Rieber & Søn som majoritetseier. Investeringen fra Fonn Group gjennomføres i to transjer, begge på 15 millioner kroner.

Ønsket seg investor med strategisk interesse

– Fra vårt ståsted hadde vi en plan om at det neste hjemmet for everviz var hos en aktør med en strategisk interesse. At vi skulle finne denne hos Fonn Group, til og med i vår egen by, var hyggelig. Men egentlig ikke så overraskende. Vår egen CEO, Håvard Tveit, har pratet om Fonn Group som en mulig partner helt fra starten av. Nå har vi fått dem med som investor og samarbeidspartner – og vi gleder oss til reisen sammen med dem, sier Skage.

Haavard Myklebust, daglig leder i Fonn Group, omtaler everviz-teamet som globale eksperter på fremtidens visualisering. Nå går han inn som styreleder i selskapet. De tre co-founderne Håvard Tveit (CEO), Kulbir Kainth (CTO) og Torstein Skage (nå styremedlem), som sammen med Askill Solheim (CMO) og Helge Hannisdal (styremedlem) også har eierandeler i selskapet, fortsetter alle i sine roller i everviz.

– Vi er kjempemotiverte for fortsettelsen og er glade for å ha finansiell mulighet til å kunne dra på litt ekstra nå, sier Torstein Skage.

Bildet øverst i saken: Fra venstre Torstein Skage (medgründer og tidligere styreleder i everviz), Haavard Myklebust (daglig leder i Fonn Group og ny styreleder i everviz), Håvard Tveit (medgründer og daglig leder i everviz) og Helge Hannisdal (styremedlem i everviz).


Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 7. oktober 2022

Flere suksesshistorier

Vis alle historier →

Våre samarbeidspartnere