Meny

Hvorfor søke om en mentor?

Å være gründer er en krevende jobb der en må evne å håndtere mange baller i luften samtidig. Gjennom mentorordningen til Innovasjon Norge får startup bedrifter en sparringspartner som hjelper til for å løfte selskapet og skape vekst.

Grasp AS

Daglig leder: Ingvald Grindheim

By/tettsted: Os

Grasp AS er et Medtech- selskap som fokuserer på utvikling, produksjon og distribusjon av et nytt digitalt verktøy til bruk innenfor helsesektoren.

Hva har mentorordningen betydd for deg?

«Et mentorsamarbeid gir relevant erfaring og kompetanse som dekker et behov teamet ikke er gode nok på. Gjennom min mentor har jeg fått støtte og god veiledning i arbeidet rundt ny forretningsplan, samt dypere forståelse for hva et tjenestedesign er og hva det kan brukes til. Vi har jobbet med investorpitchen, nyttige leads i jakten på investorer og fått et utvidet nettverk. Mentoren har også utfordret meg til å utnytte det nettverket jeg har bygget opp. Mentorordningen har absolutt vært en viktig faktor for at selskapet er der det er i dag.»

 


Gründer Ingvald Grindheim og mentor Helle Moen


Bill Kill AS

Daglig leder: Sonni Christine Jacobsen

By/tettsted: Oslo

Bill Kill kombinerer betalingsverktøy og belønningsprogram ved å gi forbrukere muligheten til å opptjene poeng for å betale fakturaene sine i tide. Alle med BankID og betalingsforpliktelser kan bruke appen.

Hva har mentorordningen betydd for deg?

«Mentorordningen har vært avgjørende for meg som founder og CEO. Som kvinnelig gründer i en av de tøffeste bransjene (bank/finans) har jeg møtt på utfordringer som en vanlig ansatt i større selskaper ikke opplever. Connect Vest koblet meg med en mentor da det stormet som verst i selskapet både internt og eksternt. Det var viktig for meg å få en som hadde lang ledererfaring i næringslivet, og samtidig var tydelig, selvsikker og dyktig. Det fikk jeg. Å ha en mentor som står stødig i stormen med deg uansett hvor stor stormen er, har vært helt uunnværlig for Bill Kill. Mentoren min har bistått meg med kapitalinnhenting, ny styreleder, pressehåndtering og strategisk forretningsutvikling.»


Gründer Sonni Christine Jacobsen


Trondheim Audio Devices AS

Daglig leder: Jon-Tore Dombu

By/tettsted: Trondheim

Trondheim Audio Devices AS utvikler og produserer innovative audio-produkter for musikere, lydteknikere og produsenter.

Hva har mentorordningen betydd for deg?

«Mentorordningen har hjulpet selskapet med å åpne nye dører, tenke nytt og å utfordre potensialet til daglig leder. Som ny gründer jobber man ofte mye alene, mentor har fungert som en god sparringspartner for meg i denne viktige fasen.»


Gründer Jan-Tore Dombu


LEXPLORIA AS

Styreleder: Vito De Lucia

By/tettsted: Tromsø

LEXPLORIA utvikler algoritmer og juridisk forskningsteknologi som benytter både relasjonsanalyse og maskinlæring for å utvinne store juridiske datasett og omgjør data til nyttig og brukbar kunnskap.

Hva har mentorordningen betydd for deg?

«Gjennom mentorsamarbeidet har jeg lært hvordan jeg kan utvikle planer for forretningsutvikling, forretningsstrategier og hvordan jeg kan håndtere økonomiske planer og vekstplaner. Det har vært en veldig verdifull opplevelse, og jeg vil absolutt anbefale programmet til andre nyoppstartede selskaper»


Styreleder Vito De LuciaNorwegian Wild AS

Daglig leder: Hege Enge Dekkerhus

By/tettsted: Senja

Norwegian Wild AS tilbyr overnatting og aktiviter som kajakk, husky og vandring.

Hva har mentorordningen betydd for deg?

«Den har vært helt avgjørende for meg og bedriften. Nye strategi er på plass, søknader skrevet og en sparringspartner har vært helt fantastisk. En følelse av trygghet og ei hjelpende hånd.»


Gründer Hege Enge Dekkerhus


Droppin AS

Daglig leder: Marianne F Lilland

By/tettsted: Stavanger

Droppin tilbyr ledige timer i siste liten til en rabattert pris for salonger innen hud, hår og velvære. Du som kunde får en rimeligere pris og salongen får fylt opp ledige timer de har i dag og to dager frem.

Hva har mentorordningen betydd for deg?

«Det har betydd mye for meg å få en mentor. Det er ofte en ensom jobb å være gründer og det er godt å kunne sparre om strategiske grep og utfordringer vi står. Det å få tilgang på en erfaren person som har kunnskap og interesse av å hjelpe deg videre er fantastisk! Vi legger en plan for hvordan jeg skal utvikle selskapet dit det er smartest. Det blir selvsagt prøving, feiling, nye ideer og jeg har også mer press på meg til å utføre det vi har avtalt. Litt press er alltid bra!»


Gründer Marianne F Lilland