DSC0809 1
Loading...

Inviterte gjester: Connect Investorforum

Hvordan skape internasjonale vekstmaskiner?

Møt en ekte enhjørning på vårens Connect Investorforum. Pål T. Næss, leder for vekstprosjekter i Gelato, kommer til oss for å fortelle om reisen fra null til milliardomsetning.

Arrangør: Connect Vest, Argentum, SpareBank 1 SR-Bank


Norge trenger økt grønn omstilling og økt eksport, men vi er ikke best i klassen til å skape internasjonale vekstselskaper. Samarbeid og handlekraft er nødvendig og vi må lære av de beste. Derfor er det ekstra gøy å få vise frem noen som lykkes.

Gelato: Reisen fra null til milliardomsetning

Pål T. Næss, co-founder i Gelato
Pål T. Næss, co-founder i Gelato

Vi gleder oss stort til å ønske Pål T. Næss velkommen på scenen 30. mars. Næss er leder for vekstprosjekter i enhjørningen Gelato. Gelato eier ingenting, men har verdens største nettverk av lokale printere i 32 land. På den måten når selskapet mer enn 5 mrd mennesker. Kundene får levert personifiserte printprodukter raskt og mer bærekraftig, med et minimalt klimaavtrykk.

Pål T. Næss har allerede en spennende karriere bak seg som gründersjef i Innovasjon Norge og som leder av Canada-kontoret til IN i Toronto. Han har mye å lære bort når det gjelder skalering og vekst. Tittelen på innlegget hans er "Gelato: Reisen fra null til milliardomsetning, og veien videre".

Makrotrusler og vekstmuligheter ute

Kyrre M. Knudsen, sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank, vil som alltid reflektere over stoda i makrobildet og vil denne gangen komme med sine betraktninger på trusler og muligheter for vekst i utlandet for norske selskaper.

Kyrre M Knudsen, sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank
Kyrre M Knudsen, sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank

Monica Mæland, Bergen Næringsråd

Den nye sjefen i Bergens Næringsråd, Monica Mæland kommer. Hun har med sin tunge erfaring som statsråd i flere departementer godt skikket til å se hele bildet.

Bergen Næringsråd skal være en pådriver for at regionens eksportnæringer løftes frem nasjonalt og internasjonalt. Med strategifestede mål om 50% mer fastlandseksport innen 2030 og at næringslivet i regionen skal være inkluderende og sosialt bærekraftig, har Bergen Næringsråd flere tiltak i verktøykassen for hvordan de ser for seg å få fart på eksporten fra Vestland.

Monica Mæland
Monica Mæland, administrerende direktør i Bergen Næringsråd

Det nordiske VC markedet 2022 - en berg-og-dal-bane av et år

2021 var tidenes år med en eksplosiv vekst i VC markedet. I 2022 så vi fortsatt stor aktivitet i første halvår, mens andre halvår var preget av vesentlig lavere aktivitet. Stor usikkerhet i markedet gjorde at mange roet ned aktiviteten og satte seg på gjerdet.

Linda Lein
Linda Lein, senior kommunikasjonsrådgiver i Argentum. Foto: Ilja C. Hendel / Argentum

Vestland i front for økt nasjonal og regional eksport

Bård Sandal, avdelingsdirektør i avdeling for næring, plan og innovasjon i Vestland Fylkeskommune kommer for å fortelle om fylkets verktøykasse for økt eksport. 

Bård Sandal
Bård Sandal, avdelingsdirektør i avdeling for næring, plan og innovasjon i Vestland Fylkeskommune

Amp Eleven: Vår tilnærming for å skape ekstraordinære vekstselskaper

Henna Raknes er partner i Amp Eleven, et bergensbasert investeringsselskap (PE) med en portefølje på ca. 800 MNOK. De investerer i nordiske, små og mellomstore teknologiselskaper med stort vekstpotensial. Amp Elevens partnere har på den harde måten lært hvordan man bygger og utvikler teknologivirksomheter med sterk vekst.

Henna Raknes, Partner/Co-founder i Amp Eleven

Vestland eksporterer

Kristine Timberlid  og Helene Frihammer vil oppdatere oss på det nye regionale samarbeidet mellom Innovasjon Norge og NHO for å stimulere flere selskaper til vekst ute. 

Kristine Timberlid og Helene Frihammer
Kristine Timberlid, avdelingleder i Innovasjon Norge og Helene Frihammer, Regiondirektør Vestland i NHO

Connect Global 2.0 Norwegian Growth Partner AS

Torstein er en av dem som tok Connect til Norge på begynnelsen av 2000 tallet. Connect finnes i 40 land og det er samarbeid på tvers av landegrensene. Hvordan kan vi bruke nettverk hjemme og ut for økt eksport fra regionen?

Torstein Skage
Torstein Skage

Henrik Sollie fra start-up-selskapet Vær-Equipment

Vær-Equipment er Norges første selskap som tilbyr utstyr til friluftsfolk i en bærekraftig sirkulærmodell. "Våre kunder er brukere og ikke forbrukere. Vi tilbyr verdens friluftsfolk modulært utstyr som gjør dørstokkmila kortere, og utfordrende eventyr tryggere. Vi kutter dyre og unødvendige mellomledd." Vær-Equipment utvikles av erfarne serieentreprenører som har hatt suksess med kjente merkevarer både nasjonalt og internasjonalt. På Connect Investorforum møter vi to Tor Berge (Safeback) og Henrik Sollie.

Tor Berge og Henrik Sollie
Tor Berge fra Safeback og Henrik Sollie fra Vær-Equipment


Sosialt på Rebel

Det blir trangt om plassen, ingen taler, god mat og mingling på Rebel umiddelbart etter det faglige programmet. 

Registrer påmelding

Inviterte gjester: Connect Investorforum

Nytt og nyttig

Vis alle innlegg →

Våre samarbeidspartnere