Meny

Connect Springbrett® for Shrimp Vision

Shrimp Vision vil produsere og tilby bærekraftig scampi med et lavest mulig klimaavtrykk, – til det norske markedet og verden.

Meld deg på
  • Sted: Digitalt, NCE Seafood Innovation Cluster er vertskap
  • Tid: 24.11 kl 13:30-16:00
  • Arrangør: Connect Vest

 

 

Studentene på Havbruk& Sjømat på UIB boikottet scampi i kantinen. Sjur og Tarald fant fort ut at det var et problem verdt å løse.

Hvilket problem løser Shrimp Vision?

ShrimpVision skal ved hjelp av de rette teknologi- og bioteknologivalg produsere ferske tropiske reker med lav dødelighet, god dyrevelferd og lavt økologisk avtrykk til miljøbevisste forbrukere i Norge og Europa. Vi vil rett og slett tilby ferske, lokalproduserte bærekraftige scampi!

Bakgrunn

Bakgrunnen for å velge oppdrett av tropiske reker baserer seg på et ønske om å starte et bærekraftig oppdrettseventyr med en annen art enn laks. Tropiske reker har en kort produksjonstid, ned mot tre måneder, som reduserer den biologiske risikoen.

Ferske tropiske reker er både smaksrike og ettertraktede, men norske forbrukere har i dag nær utelukkende adgang til frosne eller opptinte forpakninger i sjømatdisken, som da går under samlebetegnelsen «scampi».

Samarbeid med verdens tyngste havbruksmiljø innenforskning og utvikling!

ShrimpVision lener seg på det tunge utdannings-, forsknings- og innovasjonsmiljøet i miljøet på Marineholmen, hvor verdens ledende forskningsmiljøer og teknologipådriver på laks og rensefisk har tilholdssted.

Selskapet har i dag produsert et utsett av tropiske reker i samarbeid med Universitetet i Bergen – går i gang med utsett nr to i slutten av november.

I dag jobber selskapets to gründerne med strategi for oppskalering mot en kommersiell satsning på bærekraftig oppdrett av store reker i Norge.

Interesse fra flere kapitalmiljøer

Selskapet har allerede fått flere henvendelser fra kapitalsterke miljøer som ønsker å komme i posisjon. Det er viktig å forberede selskapet grundig nå for å ta de rette beslutningene.

Hvilke forventninger har Shrimp Vision til Springbrett: 

Selskapet ønsker veiledning til innhenting av nødvendig kapital, strategi for å øke produksjonsvolum, nedstrøms verdikjede og markedsinnsikt. I tillegg trenger de sparring på organisasjonsbygging.

 Ønskede kvalifikasjoner til ressurspersoner: 

  • Seriegrunder-erfaring
  • Dybde-kunnskap om «kapital-reisen»
  • Investor med kompetanse/interesse for havnæringen
  • Skalering av produksjon av landbasert akvakultur.
  • Salg/ eksport/ Lisensiering
  • Internasjonalisering/ Skalering

Les mer om selskapet her:

https://siva.no/2020/03/fra-olje-til-baerekraftig-rekeoppdrett/https://www.investinbergen.com/news/bergen-shrimp-farmers-are-aiming-big/https://www.stoffmagasin.no/2020/05/12/scampi-skamdigg/https://www.utdanningibergen.no/studenter/karriere/fra-petroleum-til-scampi/

Takk for bruk av bilder av grunderne: Invest In Bergen og Benchmark Genetics for rekebildet.