Meny

Fokuserer du på de rette KPIene?

Sarah Lerche, co-founder og CFO i Escalon Services, har brukt de siste tre tiårene i Silicon-Valley til å hjelpe start-ups med å lykkes. 17. juni kommer Sarah til oss for å fortelle hvorfor KPI’er er viktige for deg og din bedrift. Meld deg på vårt digitale miniseminar.

  • Sted: digitalt, Teams
  • Tid: 17. juni kl. 13:00-14:15
  • Arrangør: Connect Vest

Velkommen til et miniseminar der du kan lære hvordan du blir mer fokusert i oppfølging av driften. Sarah Lerche forteller om SaaS, hvordan man finner de essensielle KPI-ene og ikke minst hvorfor KPI’er er viktige for deg og din bedrift!

 

 

Hva er egentlig SaaS?

SaaS (Software as a service) eller programvare som en tjeneste, er en løsning der du leier eller abonnerer på bruken av et IT-program i skyen. Brukerne kobler til via internett, og man slipper derfor å laste ned eller installere programvaren lokalt på PCen.

Typisk relevante KPI er:

  • Kundefrafall (Churn), brukeren av programvaren som ikke fornyer sitt abonnement. De har valgt å slutte å handle med deg.
  • Kundeanskaffelseskost (Customer acquisition cost), kostnaden for å vinne en kunde for å kjøpe et produkt eller en tjeneste. Ofte knyttet til kundens levetid. Kan her finne ut hvor mye du bruker på å skaffe hver kunde.
  • Månedlig gjentagende inntekt (Monthly recurring revenue), forteller selskapet hvor mye inntekt deres abonnerende kunder har gitt dem pr måned.

Mini-seminaret om KPI`er egner seg for alle start-ups, uansett forretningsmodell, og for tidligfaseinvestorer. I tillegg er dette hyperaktuelt for deg som rådgir eller hjelper gründerbedrifter.