Meny

Siste sjanse – søk krisementor nå

Trenger ditt selskap rask hjelp fra en mentor? Mandag er aller siste frist for å søke krisementor gjennom Innovasjon Norge.

Da koronakrisen traff Norge i mars, var Innovasjon Norge raske på ballen og etablerte en helt ny mentorordning. En «krisementor» bidrar med akutt hjelp i 10 timer. Over 400 bedrifter har fått hjelp fra en koronamentor så langt, men nå er det snart kroken på døra for denne midlertidige mentorordningen. Siste sjanse for å søke om krisementor er innen midnatt mandag 21. desember.

Enkelt og raskt

– Søknadsprosessen var en positiv overraskelse! Søknadsskjemaet var enkelt og kjapt å fylle ut, uten noe «frem og tilbake» før den raskt ble innvilget. Vi fikk inntrykk av at noen la seg skikkelig i selen for å finne den perfekte mentoren for oss, sier Karianne Berg, daglig leder i Kaukus.

Gründerselskapet fikk snudd verden på hodet da koronakrisen traff i mars, og skjønte raskt at en krisementor kunne få stor betydning.

Hvem kan søke?

For å få tildelt en krisementor, må selskapet ditt være i Innovasjon Norge sin målgruppe, det du driver med må ha innovasjonshøyde og du må forklare hvordan selskapet er rammet av koronakrisen.

Søknadsskjemaet er svært enkelt og tar kun 5-10 minutter å fylle ut. Behandlingstiden er rask og mentor blir vanligvis koblet på i løpet av noen dager.


Karianne Berg sammen med deler av sitt team (foto: Kaukus).

Fikk inn anbudsekspertise

Kaukus er et skreddersydd digitalt verktøy for politisk møteadministrasjon. Som følge av koronakrisen tok kommunene timilssteg i digital kompetanse og modenhetsnivå, samtidig som konkurrentene våknet. Kaukus innså at anbudsekspertise ble avgjørende, og ønsket en mentor med tung kompetanse på området.

– Mentor Harald Alfsen har vært svært verdifull for oss. Det er en jungel av lovverk og praksiser, som er utfordrende for en liten gründerbedrift å sette seg inn i, sier Berg.

Hva kan man få hjelp til?

I starten av koronakrisen var det mange selskaper som fikk hjelp med likviditet og juridiske problemstillinger. Etter hvert har det blitt koblet på mentorer med svært ulik kompetanse for å dekke et bredt spekter av utfordringer i et hardt rammet næringsliv.

For det enkelte selskap som søker om krisementor, er det imidlertid viktig å definere hva som er den viktigste utfordringen akkurat nå. 10 timer går fort, og det gjelder å utnytte tiden på en god måte. Det gjøres best ved å avgrense hva man skal jobbe med sammen med mentor.

Det var ikke bare kommunene som tok tilmilssteg under koronakrisen. Det gjorde Kaukus også, sammen med sin mentor.

– Med Alfsens hjelp har vi kommet til finalen i ett anbud, der avgjørelsen ennå ikke er tatt, og spart vanvittig mye tid. Vi er glade for at mentorordningen finnes, sier Karianne Berg.