Meny

Nytt desinfeksjonsmiddel mot coronavirus

12. mars fikk selskapet Oxyl Clean resultatene som viser at deres produkt Oxyl Pro tar knekken på coronaviruset. Snart blir produktet å få kjøpt hos Apotek1.

– Vårt produkt har blitt testet mot coronavirus i et laboratorium i England, og har bestått alle testene, forteller Tor Petter Eriksen, CEO i Oxyl Clean AS.

Bærekraftig desinfeksjonsmiddel

Gründerselskapet på Karmøy har salgsrettighetene til Oxyl Pro på verdensbasis. Selve produktet er et nytt, miljøvennlig og kraftig desinfeksjonsmiddel som er utviklet og produseres i England. Produktet dreper en rekke bakterier og virus, inkludert corona, E Coli, salmonella og campylobacter, uten å legge igjen skadelige biprodukter.  Det er godkjent av Mattilsynet og NSF-sertifisert. Investorer fra Connect BAN Bergen gikk inn i selskapet for 3 år siden. Hovedfokus for Oxyl Clean har de siste årene vært å desinfisere vann basert på en 100% bærekraftig og miljøvennlig metode.

Samarbeid med FN

Produktet ble i fjor anerkjent av FN. FN ønsker å erstatte 200 milliarder liter desinfiseringsmiddel årlig fordi det anses å være skadelig for mennesker og miljø. I tillegg ønsker FN å bli kvitt antibiotikabruk i matproduksjonen for å unngå utvikling av resistente bakterier. Med Oxyl Pro i vannet blir udrikkelig vann til drikkelig vann, for både mennesker og dyr.

Ifølge FN vil dette være en game changer for verden.

Tor Petter Eriksen, CEO Oxyl Clean AS

Nå viser det seg også at produktet kan bli svært viktig i bekjempelsen av corona. Oxyl Pro kan brukes til å desinfisere overflater og hender, og har dokumentert virkning mot coronavirus.

Kan brukes overalt

En studie fra en gruppe amerikanske forskere viser at corona-viruset kan leve opp til 3 timer i luft, 1 døgn på kartong og 2-3 døgn på plast og rustfritt stål. For å hindre videre spredning i befolkningen og i helsevesenet, må det derfor brukes midler for å desinfisere overflater. Alternativene som blir brukt i dag, er ikke bærekraftige. Noen er også irriterende for hud, luftveier og slimhinner og kan i seg selv  representere en helsefare.

– Det er heller ikke alle desinfiseringsmidler som faktisk dreper coronavirus. Vårt produkt kan dessuten brukes overalt. Du kan spraye det i områder du lager mat og på leker i barnehagen, uten å måtte tørke av, forteller Eriksen, som har bak seg noen ekstremt travle dager.

 

Setter opp ny produksjonslinje

Apotekene landet rundt har hatt enorm pågang på desinfiseringsmidler de siste ukene, og mange er nå helt tomme. I går signerte Eriksen en avtale med apotekkjeden Apotek1. De har vært i dialog i flere uker, og når testresultatet fra England kom, agerte apotekkjeden kjapt. 

– Om 3-4 uker kan produktet kjøpes i alle Apotek1-utsalg, forteller Eriksen.

En ny produksjonslinje settes i disse dager opp i England, og dermed kan produksjonen økes kraftig. 

– I den ekstreme situasjonen vi befinner oss i nå, føles det bra at vårt produkt kan være med å bidra til å redusere smittetakten, sier Tor Petter Eriksen.