Meny

Fikk mentor gjennom Innovasjon Norge: Lett å lytte og lære til noen som har gjort reisen før

Kristoffer Hagenes har over 10 års erfaring innenfor bemanning og rekrutteringsbransjen. Nå disrupter han bransjen med oppstartsselskapet Time2Staff.

Kristoffer Hagenes, CEO, fikk innvilget mentorstøtte gjennom Innovasjon Norge og har de siste månedene sparret med Alexander Sundli-Härdig om apputvikling, om når det er viktig å hente inn ekstern kompetanse og ikke minst om prioriteringer.

Time2Staff er en digital plattform hvor hensikten er å fjerne det tradisjonelle bemanningsbyrået som et fordyrende mellomledd. Selskapet har også en app som tilbyr ekstrajobber for personell og der bedrifter kan finne personell. Appen ble lansert i 2021 og har hatt en omsetning på 2 millioner kroner. Selskapet har cirka 2500 brukere og 50 kunder hvor Bergens største cateringselskap, Safari Catering, er en av dem.

Målet for 2022 er 500 kunder, 25.000 brukere og en omsetning på 150 millioner. Å kunne sparre med en mentor i denne fasen har vært et viktig bidrag for å nå disse målene.

 CTO var rollen vi så etter og her fikk vi en som var helt enorm, og som samtidig selv har vært gjennom hele denne reisen som vi nå er i gang med. Når du får tilgang til en som har gått reisen før, er det utrolig lett å lytte og lære. Sundli-Härdig har mye erfaring som gjør at han har utfordret meg på mange områder. Vi er veldig fornøyde. Uten mentor hadde vi ikke vært der vi er i dag, sier Kristoffer.

Hva er det viktigste du har lært av din mentor?

– Å være knallhard i prioriteringene og fokusere på det som er viktigst. Som gründer vil du at alt skal være perfekt, men som min mentor sier «du kommer aldri til å synes at tjenesten er perfekt. Det vil alltid være noe mer du vil ha på plass, men som du ikke kan prioritere».

Hva er dine beste tips for å få mest mulig ut av et mentorsamarbeid?

– Først og fremst: Vær ydmyk og lydhør. Du må også se dine egne begrensninger og vite hvilke områder du ønsker å få tilført kompetanse på, samt identifisere behov og kritiske mangler. Skulle jeg gjort noe annerledes, hadde det vært å søke om en mentor tidligere.

-Jeg har vært gründer selv og føler jeg har brukt for lang tid på å lære helt basic ting. Disse tingene ønsker jeg å lære bort til andre slik at de unngår å gjøre de samme feilene, sier Alexander Sundli-Härdig om det å være mentor.

Hva var det med Time2Staff som gjorde at du tok på deg mentoroppdraget?

-For det første likte jeg Kristoffer veldig godt. Han var grunnleggende nysgjerrig, lærevillig og inspirerende – dette gjorde det lett å være mentor for ham. Casen er superspennende og har stort potensiale.
Jeg har virkelig troen på Kristoffer, og den troen har fortsatt å øke etter å ha blitt kjent med han. Jeg er sikker på at dette er noe de får til, samt at han kommer til å løse fremtidige utfordringer, avslutter Sundli-Härdig.

Les mer om Innovasjon Norges mentorordning her!