Meny

Dyrekassen ble vår første exit

Connects investorer solgte i april sine aksjer i Dyrekassen til Felleskjøpet Agri SA med god fortjeneste. Med det fikk Connect BAN Bergen sin aller første exit.

Tre år etter etableringen av Connects første englenettverk fikk vi vår første exit.

Dette er en gladnyhet for hele gründermiljøet i Bergen, siden store deler av investorpengene resirkuleres inn i nye caser. Vi har fått bevis på at økosystemet i Bergen begynner å fungere, sier Ståle Stormark, Connect BAN Bergen-manager.

Formidabel vekst

Dyrekassen ble raskt en millionbutikk. Dyrebutikken på nett hadde en vekst på 483% i 2017 og landet da på en omsetning på 8,2 millioner kroner. Året etter økte omsetningen til 26,3 millioner kroner. Selskapet som har kontorlokaler på Minde og lager i Arna, har allerede skapt 19 arbeidsplasser.

Dyrekasse-gründeren synes det er moro å se hvor fort utviklingen på investorsiden har gått, med stadig flere bergensbaserte investorer som er villige til å investere privat kapital i nyetablerte selskaper. Investorer fra Connect gikk svært tidlig inn i Dyrekassen. Første investering skjedde allerede i 2016, og investorgruppen har siden vært med på flere investeringsrunder.

"Uten risikovillige investorer fra Connect BAN Bergen i en tidlig fase, hadde neppe Dyrekassen vært der vi er i dag."

- Roger Holthe Olsen, daglig leder og medgründer i Dyrekassen.

Holthe Olsen presiserer at erfaring og kompetanse fra tidligfaseinvestorene også er helt sentralt for en vellykket investering. Kompetent kapital er selve grunntanken i tidligfasenettverket. Dag Skansen er en av åtte investorer fra Connect BAN Bergen som gikk inn i Dyrekassen. Han har vært styreleder i gründerbedriften og er opptatt av at investorer i tidligfase bidrar med kompetanse.

Som investor i tidligfase kan man ikke sitte å vente på suksess. Gründerbedrifter er knallhardt arbeid, både for gründer og investor, sier Dag Skansen, investor og styreleder i Connect BAN Bergen.

Connect BAN Bergen er stiftet av Connect Vest, som også drifter nettverket og kvalitetssikrer gründerbedriftene som til slutt kommer gjennom nåløyet og får presentere seg for tidligfaseinvestorene.

Dyrekassen vil ut i verden

Dyrekassen har tidligere vært en del av VIS gründer sin inkubator Nyskapingsparken og fått støtte fra Innovasjon Norge Vestland. Når de nå får inn en industriell partner og vender blikket ut over Norges grenser, er Dyrekassen et glimrende eksempel på at hele økosystemet i tidligfase begynner å fungere i Bergen.

Felleskjøpet Agri SA har i tillegg til aksjeutkjøpet gjort en emisjon i Dyrekassen og sitter nå med en eierandel på 34%. Det betyr at Dyrekassen er tilført betydelig vekstkapital. Selskapet girer nå ytterligere opp og vil ut i verden.

– Kombinasjonen av Dyrekassen.no og Felleskjøpet Agri mener vi gir den nødvendige tyngden til å bygge et norsk og nordisk retailselskap som kan ta markedsandeler både i Norden og forhåpentligvis etterhvert også i andre deler av Europa, sier Holthe Olsen.