Meny

Connect Investorforum ga investorer

Gründerselskapet Dimeq stakk av med prisen som mest spennende selskap under vårens Connect investorforum. Investorer i Connect BAN Bergen synes selskapet er så spennende at de nylig har gjort sin første investering i Sogn og Fjordane.

Dimeq har utviklet et digitalt armbånd for personell om bord på maritime fartøy. Primært skal trygghetsarmbåndet lokalisere mannskapet i en nødsituasjon, i tillegg til at det fungerer som mannskapskontroll, nøkkel og adgangskontroll. Løsningen har skapt interesse blant investorer.

Har søkt patent

Teknologisk bakgrunn og mange års erfaring på sjøen fra blant annet seismikkfartøy, satte far og sønn Audun og Ronny Bakke på tanken om å utvikle et HMS-verktøy med mann-over-bord-funksjon. Bremanger-bedriften har søkt om internasjonal patent på den teknologiske løsningen. Det nasjonale patentet er allerede på plass. Trygghetsarmbåndet kan også tas i bruk på cruiseskip, både av personell og passasjerer.

Vekte nysgjerrighet hos investorer

Vi kjørte Connect Springbrett for Dimeq i vår. Der fikk selskapet råd om å finne en industriell partner, noe som bekreftet for gründerne at de var inne på riktig spor. Etter springbrett fikk Dimeq presentere seg  på Connect Investorforum hos SpareBank 1 SR-Bank og vekte stor nysgjerrighet i salen. Bedriften vant prisen som mest spennende selskap, noe som var med på å bane vei for en emisjon i Connect BAN Bergen.

Hentet over 3 millioner i sommer

Våren og sommeren har vært travle tider for gründerteamet i Bremanger, og resultatene har ikke latt vente på seg. I juni gikk Kongsberg Innovasjon inn med pre-såkornmidler på 1 million kroner. En investering som ble matchet med 1 million kroner fra andre investorer. En måned seinere gikk også Connect BAN Bergen inn med 1,1 millioner kroner i sin første investering utenfor Hordaland.

For oss fungerte Connect Springbrett nettopp som et springbrett. Ståle Stormark og Connect har jobbet gjennom sommeren for å få til en emisjon i Connect BAN Bergen. Prosessen er gjennomført på en svært overbevisende måte, og vi er takknemlige for å ha passert gjennom nåløyet.

Lars Johan Frigstad, styreleder i Dimeq

Nå jobber Connect videre med en andre emisjon der vi satser på å lande en investering på ytterligere 1-2 millioner.

 

Kjell Ivar Bruvik i SpareBank 1 SR-Bank overrakte prisen for mest spennende selskap til styreleder i Dimeq Lars Johan Frigstad, under vårens Connect Investorforum.